Nederland

BREAKING

Dit zijn de zakelijke verschillen tussen Belgiƫ en Nederland

BELGIE/NEDERLAND - Nederland en het Vlaamse deel van België komen op één front veel met elkaar overeen; ze spreken min of meer dezelfde taal. Toch betekent dit niet dat we dezelfde cultuur hebben. Integendeel zelfs. Vooral op zakelijk gebied verschillen we als buurlanden veel van elkaar. Wil je meer weten over deze verschillen? Lees dan vooral verder.

 

 

Alle artikels

BREAKING

216 nieuwe Corona besmettingen in Zeeland

ZEELAND (NEDERLAND) - In Zeeland zijn er op één dag tijd 216 nieuwe Corona besmettingen bijgekomen. Het Corona virus slaat overal goed toe.      

BREAKING

Herfstvakantie van start in Nederland

NEDERLAND - In Nederland start de herfstvakantie. In Noord en Midden Nederland zijn ze een week thuis van school. Het is een periode wanneer heel wat gezinnen er op uit trekken.    

BREAKING

Drie Belgen ingerekend na overval in Middelburg

MIDDELBURG (NEDERLAND) - In Middelburg (Zeeland) is er vanmorgen een overval geweest op een winkel. Al snel konden er verdachten ingerekend worden. Ze verplaatsten zich met een Opel met Belgische nummerplaat.   

BREAKING

Sluisstraat enkele uren afgesloten voor brandweeroefeningen

KNOKKE-HEIST - Nog tot en met woensdag zal de brandweer oefeningen houden in de Sluisstraat tussen Westkapelle en Sluis. De weg zal morgen dinsdag en woensdag telkens kort na de middag een tijdje afgesloten worden voor het verkeer.  

BREAKING

Leenwoorden vinden vlot hun weg naar het Nederlands

BELGIE/NEDERLAND - 2021 is het jaar dat de ANS voor het eerst sinds 1997 nog eens een update kreeg. Vierentwintig jaar is lang en sommige regels werden al langer niet meer toegepast. Taal evolueert en dat hebben ook de woordenboeken gemerkt. Sinds 1997 zagen talloze nieuwe woorden het levenslicht, gaande van de SD-kaart over videochatten tot de virtualrealitybril: vaak gaat het om leenwoorden die met de IT-golf werden meegebracht. Het lijkt wel alsof we steeds sneller dergelijke leenwoorden opnemen, maar eigenlijk doen we dat al veel langer. Het kolonialisme was bijvoorbeeld een belangrijke leverancier van leenwoorden, net als de internationale handel en sport. Voor onze rubriek Kunst & Cultuur dompelen we je onder in de boeiende wereld van de leenwoorden.

 

BREAKING

Morgen dinsdag Prinsjesdag in Nederland

DEN HAAG (NEDERLAND) - Het is morgen dinsdag Prinsjesdag in Nederland. Het wordt in Den Haag terug een aangepast programma gezien de Coronamaatregelen.      

BREAKING

Goud en brons voor Nederland op WK elite vrouwen

BRUGGE - Vandaag was er het WK tijdrijden voor elite vrouwen. De dames reden tussen Knokke en Brugge met aankomst op het Zand in Brugge. 

BREAKING

Vliegtuigbom uit de tweede wereldoorlog gevonden in Breskens

BRESKENS (NEDERLAND) - Roompot start eind dit jaar met de realisatie van de herontwikkeling van het vakantiepark Zeebad in Breskens. In voorbereiding hierop wordt een explosievenonderzoek uitgevoerd. 

BREAKING

Treinverkeer in Nederland stil tot minstens 19 uur

NEDERLAND - Door een telefonieprobleem ligt het spoorverkeer in Nederland volledig stil. Dat zorgt voor extra drukte in de grote stations.  

Bekijk volgende pagina