Regio

Nieuwe Coronagolf met meer besmettingen en ziekenhuisopnames

BELGIE - In ons land is er terug een nieuwe Coronagolf met heel wat nieuwe besmettingen maar ook met ziekenhuisopnames. In tal van ziekenhuizen waarschuwen ze al. Toch nemen ze in ons land geen maatregelen.  

Er wordt gevraagd op drukke plaatsen terug een mondmasker te dragen en zich te laten vaccineren met de herfstbooster. Vele duizenden mensen kregen intussen al hun herfstbooster.   

Bron: Foto©AZ Alma

Bekijk Ook

BREAKING

Nu zondag huwelijksbeurs in Hotel Van der Valk in Beveren

BEVEREN - Nu zondag wordt in het Hotel Van der Valk in Beveren voor de 13e maal een huwelijksbeurs gehouden. Je kan er alle specialisten in huwelijken onder één dak vinden. De toegang is volledig gratis. 

BREAKING

Naar de zaterdagmarkt in Brugge

BRUGGE - Morgen zaterdag is het terug de wekelijkse marktdag op het Zand in Brugge. Op die markt vind je Marie Christine en Philippe met hun heerlijke hamburgers en braadworsten. Ze hebben een vast publiek op de wekelijkse markten op woensdag en zaterdag.  

BREAKING

De Voorleesbende te gast in de bib in Brugge

BRUGGE - De Voorleesbende was te gast in de bibliotheek de Biekorf in Brugge. Het gaat om jong volwassenen met een beperking die komen voorlezen voor kinderen. Zo brengen ze kinderen in contact met mensen met een beperking en dit op een laagdrempelige manier.  

BREAKING

Eerste Circulair Festival in Brugge

BRUGGE - In Brugge wordt dit weekend de eerste editie gehouden van het Circulair Festival. In de Korf in de Naaldenstraat zijn er morgen zaterdag tal van workshops.  

BREAKING

Koksijde zoekt uitbater paardenmolen

KOKSIJDE - In Koksijde zoekt de gemeente een kandidaat uitbater met een paardenmolen. Die betaalt 3.000 euro per jaar. Ze krijgen een concessie voor drie jaar.   

BREAKING

Brugge Dialoogstad met dialoogtafels

BRUGGE - De Stad Brugge hield in het Stadhuis de dialoogtafels. Het was reeds de vijfde maal dat mensen in armoede samen kwamen voor dialoog rond armoede. De Stad en het OCMW luisteren dan naar mensen in armoede maar ook verenigingen die het opnemen voor mensen in armoede.

BREAKING

101 kaarsjes voor Maria Claeys

ASSEBROEK - In het Mintus Woonzorgcentrum De Zeven Torentjes in Assebroek werd de 101e verjaardag gevierd van Maria Claeys. Dat mocht gevierd worden met een mooie taart. Maria groeide op in Oedelem op het landbouwbedrijf van haar ouders. 

BREAKING

Provinciaal Domein Het Leen bestaat vijftig jaar

EEKLO - In Eeklo bestaat het provinciaal domein Het Leen vijftig jaar. Er valt heel wat te beleven dit jaar. Er is een bosnocturne, een speurtocht voor kinderen door het bos, een dag van het arboretum en de dag van het bos.  

BREAKING

Buurt zonder stroom na ontploffing elektriciteitskast

GENT - In de Tijgerstraat in Gent is een elektriciteitskast ontploft gevolgd door een brand. Daarbij is de stroom uitgevallen bij vele honderden gezinnen.  

BREAKING

Logan en Schlagertje Vier dit weekend bij Owla Brugge

BRUGGE - Bij Owla in het Bilkske (in de vroegere kerk) zijn er dit weekend opnieuw optredens gepland. Morgen zaterdag verwachten ze Johnny Logan die het Eurosongfestival won. Hij was al eerder bij Owla te zien. 

Bekijk meer gerelateerde artikels