Regio

DNA test laten doen? Dit moet je weten

BELGIE/NEDERLAND - Een DNA test doen is de afgelopen tijd ook erg toegenomen in populariteit. Het is enige tijd een hype geweest om een DNA test te doen en erachter te komen welke afkomsten je hebt. Dit is namelijk heel simpel om te doen alleen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten.

 

Hoe werkt zo een DNA test?

Een DNA test afkomst is net zoals een andere DNA test. Het is allemaal met een wattenstaafje dat je langs je wang moet halen om slijm erop te krijgen. Deze test is ervoor bedoeld om erachter te komen waar jouw voorouders vandaan kwamen. Vaak stopt ergens de kennis van de afkomst in de familie. Dan wordt daar geen waarde meer aan gehecht of het is pure onwetendheid. Met deze DNA test kun je daar dus achter komen. 

De twijfel over je afkomst kan door verschillende redenen komen. Misschien omdat er toch een bepaalde cultuur heerst in de familie of het is aan het uiterlijk te zien een bepaald kenmerk. Er kunnen vele factoren zijn die aantonen dat er een andere afkomst is bij mensen. Je hoeft hier ook geen kenmerken voor te hebben. De pure interesse is al voldoende en de test is super simpel dat het altijd waard is om te doen.

De test ontvang je per post nadat je hem besteld hebt. Je krijgt hierin dan een zakje met een wattenstaafje. Je haalt het wattenstaafje eruit en haalt hem langs je wangen zodat er speeksel op komt. Het speeksel is hetgeen waar de test op gebaseerd is en waar de DNA in gezien kan worden. Heb je dit gedaan dan kun je het wattenstaafje weer in de envelop doen en die stuur je op naar het laboratorium. Je ontvangt het resultaat dan per pdf online. 

Hoe ziet het resultaat eruit?

Je krijgt dus het resultaat in een PDF. Je krijgt dan als het ware een soort schema of tabel waarin allerlei afkomsten staan met een percentage. Dit percentage geeft aan hoeveel procent jij van die afkomst bent. Het is op basis van vier rasgroepen dit zijn: Oost-Aziatisch, Europees, Inheems Amerikaans en Sub-Sahara Afrikaans. Hierachter zie je dan de percentages hoeveel jij hiervan bent. 

Je kunt online zien wat deze afkomst betekent en waar jij aan zou kunnen denken. Je krijgt nog een uitgebreid rapport dat laat zien welke andere achtergronden er zijn. De informatie over bevolkingsgroepen waar jouw uitkomst het meest dichtbij komt krijg je er ook bij. Hierdoor ontvang je echt een meer uitgebreid rapport en kun je dus ook beter zien waar de uitkomst op gebaseerd is. 

Waarom je deze informatie nodig hebt is voor iedereen anders. De een wilt dit echt weten omdat er speculaties zijn bijvoorbeeld en de ander die is er gewoonweg benieuwd naar. Zo een test kan iedereen doen en daar zitten geen voorwaarden aan. Je kunt zo een test bestellen, afnemen en weer sturen om je uitslag te krijgen. Geen minimale vereisten dus.

Bron: Foto©Unsplash

Bekijk Ook

BREAKING

Edje Ska vanavond op de planken op de Eiermarkt in Brugge

BRUGGE - Elke woensdag van de zomermaanden zijn er de Klinkende Kroegen met vanavond om 19 uur een optreden van Edje Ska & The Pilchards. Hij zal terug zorgen voor de nodige ambiance aan het Hof van Rembrandt.  

BREAKING

Volgende week maandag start ticketverkoop Kasteel van Sinterklaas

BRUGGE - Volgende week maandag start de ticketverkoop van het Kasteel van Sinterklaas dat zal doorgaan van 25 novermber tot 4 december in het Kasteel Ten Berghe in Brugge. 

BREAKING

Nu zaterdag Antwerpen Zingt

ANTWERPEN - Nu zaterdag is er Antwerpen Zingt, het grootste meezingfeest van de stad. Ze starten er om 18.45 uur met heel wat gekende nummers. 

BREAKING

Komend weekend kermis in Torhout

TORHOUT - In Torhout is het komend weekend de jaarlijkse foor. De attracties zijn verspreid over de stad met attracties voor jong en oud. De foor start nu zaterdag 20 augustus en blijft tot woensdag 24 augustus. 

BREAKING

Zulte krijgt met Fauve Tack nieuwe schepen

ZULTE - De gemeenteraad van Zulte wordt op dinsdag 23 augustus opnieuw bijeen geroepen. Op de agenda staan er 13 punten in de openbare zitting. 

BREAKING

Rescue Vlissingen wordt Rescue Zeeland

VLISSINGEN (NEDERLAND) - Vandaag stond het grote event Rescue Vlissingen gepland waarbij alle hulpdiensten en defensie samen hun materiaal laten zien maar ook oefeningen houden voor het grote publiek. De organisatoren kregen dit jaar niet de nodige vergunningen.    

BREAKING

Druk op de treinen richting Oostende

OOSTENDE - Het weer is vandaag een tegenvaller. Vanmorgen is er al heel wat regen gevallen. Toch is het druk richting Oostende. Er zijn de komende uren vier treinen volzet die uit Antwerpen en Kortrijk komen.  

BREAKING

Gezellig lunchen bij Restaurant Chritie'k

BRUGGE - Deze middag kan je gezellig binnen lunchen bij Restaurant Chritie'k aan de Koolkerkesteenweg in Brugge. Chef Thierry kies vandaag terug voor Noordzeevis.  

BREAKING

Onderzoek naar vandalisme in het Sint-Annapark

MALDEGEM - De lokale politie start een onderzoek na een geval van vandalisme in het Sint-Annapark in Maldegem. Onbekenden hebben schade toegebracht aan de sheltertent.   

Bekijk meer gerelateerde artikels