Regio

Epoxy gietvloeren een investering voor jarenlang woonplezier

BELGIE/NEDERLAND - Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker als je in je huis nieuwe vloeren gaat leggen. Zowel in vloer- als wandbekleding is er op dit ogenblik een enorme variatie aan mogelijkheden. Ben je al langer van plan om de boel een upgrade te geven dan is nu het moment om aan de slag te gaan. De laatste tijd is het vooral een trend om een duurzame investering te doen waar je jarenlang woonplezier van hebt.

 

 

 

Duurzaam

De huidige tijd staat in het teken van een duurzame manier van leven. Dat laat zich zien op vele vlakken van het dagelijks bestaan. Daarbij valt het op dat steeds meer mensen producten uit hun eigen land kopen, biologische groenten uit de buurt of hun oude diesel inruilen voor een elektrisch voertuig. Alles om de persoonlijke co2 uitstoot te beperken. Ga je aan de slag met je huis dan is duurzaam niet alleen een toverwoord voor mensen met veel geld, je kunt met kleine stapjes je eigen huis en leefomgeving duurzaam inrichten. Middels isolatie of het aanbrengen van een epoxy vloer bespaar je op je energiekosten en geef je je interieur bovendien een uniek karakter.

Budget

Het is belangrijk om eerste een solide plan van aanpak te maken, waarin je alle stappen en kosten voor jezelf op een rijtje zet. Als je een bepaald budget kunt besteden dan kun je gedurende het verbouwingsproces precies in de gaten houden of je binnen je begroting en tijdspad blijft. Bij duurzaamheid wordt vaak eerst gedacht aan isolatie of zonnepanelen. Veel huisbezitters schaffen tegenwoordig ook een warmtepomp aan om zo afscheid te nemen van verwarming middels fossiele brandstoffen. Een vloer met een hoog isolerende werking zoals de expoxy gietvloer is een mooie start om tot energiebesparing te komen.

Vloer en muur

De ontwikkeling van de vloerbedekking heeft de afgelopen honderd jaar een hele ontwikkeling ondergaan. Veel meer dan zeil op de vloer of een tapijt was er in vroegere huizen niet te bekennen, al was een houten of tegelvloer natuurlijk ook heel gangbaar. Door de jaren heen werd de variatie echter steeds groter. Daarbij moet je denken aan het soort materiaal als vinyl, pvc, parket of kurk. Het materiaal op de muur dat jarenlang de huiskamers domineerde was het behang. In het verleden waren oude kranten of linnen de ondergrond vanaf waar men begon te werken, voordat het uiteindelijke behang werd geplakt. Behang heeft er door de jaren heen als concurrent de muurverf bijgekregen. Vaak wordt dit op basis van één egale kleur op wanden of plafonds aangebracht.

Wil je graag een interieur op basis van een industrial look inrichten dan is de epoxy gietvloer een perfecte invulling hiervoor. Heb je al een betonnen vloer in huis dan is het voor de handige doe het zelver uitstekend aan te brengen. Heb je nog laminaat of oud parket liggen dan dien je dat eerst te verwijderen, omdat deze materialen door temperatuurswisselingen kunnen gaan werken en dus scheuren in je expoxy vloer kunnen veroorzaken.

Je kunt de betonlook of het industriële karakter van de vloer ook heel goed doortrekken op de muren. Dit staat bekend onder de naam beton circé. Hierbij creëer je een unieke sfeer die nog maar weinig in huiskamers wordt gezien.

Ben je niet een enorm handige klusser, dan moet je je daardoor niet uit het veld slaan. Je kunt bijvoorbeeld wel je eigen sloopwerk uitvoeren en alles schoon opleveren zodat een expert het professionele werk voor jou kan uitvoeren.

Bron: Foto©Epoxy

Bekijk Ook

BREAKING

45 jaar Kiekeboes in Wenduine

DE HAAN/WENDUINE - Van 1 juli tot 28 augustus loopt in het Wielingencentrum in Wenduine de expo rond 45 jaar Kiekeboes van Merho. 

BREAKING

Promotie voor Brugge in de Londense metro

BRUGGE - De Brugse schepen voor toerisme Mieke Hoste en de Brugse toerismemanager is naar Londen geweest om er de markt af te tasten. Ze willen immers de Britten terug aantrekken naar Brugge. Door Corona zijn ze weg gebleven.    

BREAKING

Toeristenbusjes vanaf volgend jaar duurder

BRUGGE - In Brugge worden de toeristenbusjes vanaf volgend jaar duurder. De gemeenteraad heeft vanavond het licht op groen gezet voor een verhoging van de prijzen. Het wordt 5 euro duurder vanaf 1 januari 2023. 

BREAKING

Komend weekend Open Wijngaardfeesten in Heuvelland

HEUVELLAND - Komend weekend zijn er Open Wijngaardfeesten in het Heuvelland. Tien wijndomeinen zetten dan de deuren open voor het publiek. 

BREAKING

Renovatie van Koude Keuken dringt zich op

SINT-ANDRIES - De site van de Koude Keuken in Sint-Andries dateert van de jaren zeventig. Een renovatie is dan ook nodig. 

BREAKING

Interparking pakt uit met 2000 extra parkeerplaatsen op Brussels Airport

BRUSSEL - Op Brussels Airport neemt Interparking nu vrijdag de uitbreiding van de P3 op Brussels Airport. Er worden 2.000 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen.   

BREAKING

The Fashion Store heropent in Sint-Katelijne Waver

SINT-KATELIJNE WAVER - In Sint-Katelijne Waver zal nu vrijdag The Fashion Store de deur openen. De zaak bleef een tijdje gesloten.  

BREAKING

Komend weekend Scheldeland in Stoom

PUURS - Komend weekend wordt Scheldeland in Stoom gehouden. Dan rijden er vier stoomlocomotieven tussen Puurs en Dendermonde.  

BREAKING

Komend weekend zomerse boekenmarkt in Brugge

BRUGGE - Komend weekend is er de zomerse boekenmarkt van het Comité voor Initiatief. Op zaterdag en zondag gaat de boekenmarkt door langs de Groenerei en de Verwersdijk. 

BREAKING

Nu zondag Zandfeesten in Brugge

BRUGGE - Nu zondag zijn er terug Zandfeesten in Brugge. Tussen 6 en 18 uur vind je een ruim aanbod aan antiek en brocante.  

Bekijk meer gerelateerde artikels