Regio

Provincie 0ost-Vlaanderen levert toch vergunning voor appartementencomplex Acacialaan

ZOTTEGEM, BEVEGEM - De plannen om de laagbouwvilla met bomen en vijver in de Acacialaan om te toveren in 15 appartementen, 3 bouwlagen en ondergronde garages werden eerder geweigerd door het schepencollege van de Stad Zottegem.  De deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen volgt de de beslissing van het schepencollege dus niet en verleent in haar beslissing in de beroepsprocedure toch een vergunning voor het project.

De actievoerende buren zijn teleurgesteld en hopen op een passende reactie van het schepencollege van Zottegem en schepen Lagaert. Begin 2022 keurde het het schepencollege van de Stad Zottegem nog de uitgangsprincipes van het Woonomgevingsplan (WOP) goed om het woonklimaat veilig te stellen voor de komende decennia. Zelfs zonder het WOP zijn er redenen genoeg om het project te weigeren menen de actievoerende buren. 

Bron: Foto©Kern 'Leefbaar Bevegem'

Bekijk Ook

BREAKING

45 jaar Kiekeboes in Wenduine

DE HAAN/WENDUINE - Van 1 juli tot 28 augustus loopt in het Wielingencentrum in Wenduine de expo rond 45 jaar Kiekeboes van Merho. 

BREAKING

Promotie voor Brugge in de Londense metro

BRUGGE - De Brugse schepen voor toerisme Mieke Hoste en de Brugse toerismemanager is naar Londen geweest om er de markt af te tasten. Ze willen immers de Britten terug aantrekken naar Brugge. Door Corona zijn ze weg gebleven.    

BREAKING

Toeristenbusjes vanaf volgend jaar duurder

BRUGGE - In Brugge worden de toeristenbusjes vanaf volgend jaar duurder. De gemeenteraad heeft vanavond het licht op groen gezet voor een verhoging van de prijzen. Het wordt 5 euro duurder vanaf 1 januari 2023. 

BREAKING

Komend weekend Open Wijngaardfeesten in Heuvelland

HEUVELLAND - Komend weekend zijn er Open Wijngaardfeesten in het Heuvelland. Tien wijndomeinen zetten dan de deuren open voor het publiek. 

BREAKING

Renovatie van Koude Keuken dringt zich op

SINT-ANDRIES - De site van de Koude Keuken in Sint-Andries dateert van de jaren zeventig. Een renovatie is dan ook nodig. 

BREAKING

Interparking pakt uit met 2000 extra parkeerplaatsen op Brussels Airport

BRUSSEL - Op Brussels Airport neemt Interparking nu vrijdag de uitbreiding van de P3 op Brussels Airport. Er worden 2.000 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen.   

BREAKING

The Fashion Store heropent in Sint-Katelijne Waver

SINT-KATELIJNE WAVER - In Sint-Katelijne Waver zal nu vrijdag The Fashion Store de deur openen. De zaak bleef een tijdje gesloten.  

BREAKING

Komend weekend Scheldeland in Stoom

PUURS - Komend weekend wordt Scheldeland in Stoom gehouden. Dan rijden er vier stoomlocomotieven tussen Puurs en Dendermonde.  

BREAKING

Komend weekend zomerse boekenmarkt in Brugge

BRUGGE - Komend weekend is er de zomerse boekenmarkt van het Comité voor Initiatief. Op zaterdag en zondag gaat de boekenmarkt door langs de Groenerei en de Verwersdijk. 

BREAKING

Nu zondag Zandfeesten in Brugge

BRUGGE - Nu zondag zijn er terug Zandfeesten in Brugge. Tussen 6 en 18 uur vind je een ruim aanbod aan antiek en brocante.  

Bekijk meer gerelateerde artikels