Regio

Schaatsen in de kattenstad Ieper

IEPER - Ieper is steeds leuk voor een dagje uit met een bezoek aan de stad, een schaatsbeurt op echt ijs en een drankje in de snowbar waar je kan opwarmen met een lekkere Filliers. 

Verder is er in de stad de kerstmarkt, genieten in één van de horecazaken en de dag afsluiten met het bijwonen van de Last Post die elke avond geblazen wordt aan de Menenpoort. De schaatspiste is vandaag open vanaf 15.30 uur, op woensdag vanaf 12 uur en op zaterdag en zondag vanaf 10 uur.    

Bron: Foto©Ijspiste Ieper

Bekijk Ook

BREAKING

Vrijwilligers registreren kantcollectie in Turnhout

TURNHOUT - Sinds september werken twaalf vrijwilligers intensief aan het kantregistratieproject van Musea Turnhout. Ze documenteren de kantcollectie grondig en bereiden een nieuwe kanttentoonstelling voor in het Taxandriamuseum, gepland voor volgend jaar. 

BREAKING

TUI Fly vliegt vanaf half december naar Tel Aviv

ANTWERPEN - Touroperator TUI vliegt vanaf midden december dit jaar naar het Israëlische Tel Aviv. Ze mikken op de Joodse gemeenschap waarvan heel velen in Antwerpen wonen.     

BREAKING

Infosessies over geplande fusie tussen Tielt en Meulebeke

TIELT/MEULEBEKE - Afgelopen zomer hebben de gemeenteraden van Tielt en Meulebeke besloten tot een fusie van beide besturen. Om de inwoners goed te informeren en betrekken, worden op dinsdag 10 oktober infosessies georganiseerd. Deze vinden plaats om 18.30 uur in OC Vondel in Meulebeke en om 20.30 uur in de Europahal in Tielt. 

BREAKING

Lichttunnel in Oostende keert terug na drie jaar

OOSTENDE - Na 3 jaar afwezigheid maakt de indrukwekkende lichttunnel in de Adolf Buylstraat in Oostende een glorieuze comeback. Van 1 december tot 7 januari schittert de tunnel over de straat met 230.000 LED-lichtjes en dagelijkse lichtshows op muziek. 

BREAKING

Nachtelijke werken in de tunnel onder het Zand in Brugge

BRUGGE - In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 oktober vinden er werkzaamheden plaats in de tunnel onder 't Zand in Brugge. Van 21.00 tot 5.00 uur zal de tunnel afwisselend in de richting naar de Bloedput en in de richting naar de Unesco-rotonde volledig worden afgesloten. Voor een vlotte doorstroming volgt het verkeer bovengronds de omleiding via de Vrijdagmarkt.

 

BREAKING

Werken gestart voor Katelijnepark in Assebroek

BRUGGE - Op maandag 25 september zijn de werkzaamheden voor het Katelijnepark in Assebroek gestart, een nieuw groen pareltje op slechts enkele honderden meters van het historische centrum van Brugge. Het park, gelegen tussen de Baron Ruzettelaan, de hoge Katelijnebrug en het jaagpad langs het kanaal van Gent naar Oostende, beslaat bijna drie hectare.

BREAKING

Komend weekend Mosselfeesten in Gistel

GISTEL - In Gistel zijn er komend weekend de Mosselfeesten in een organisatie van Basket @ Sea. De mosselfeesten zullen doorgaan in de Sporthal Zomerloos.    

BREAKING

Namen kunstenaars gelanceerd voor Beaufort 2024

KUST - De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben de kunstenaars aangekondigd voor Triënnale Beaufort 2024, die in de zomer van 2024 langs de Belgische kust zal plaatsvinden. Achttien kunstenaars zullen unieke werken tentoonstellen in negen kustgemeenten. Curator Els Wuyts heeft de kunstenaars geselecteerd op basis van het thema 'Fabric of Life', dat kunst, plaats en omgeving verkent.

BREAKING

Brandweer Mechelen zet nu zondag de deuren open

MECHELEN  - Nu zondag 1 oktober tussen 10.30 en 18.00 uur opent de Brandweerzone Rivierenland post Mechelen haar deuren voor een unieke kijk achter de schermen. 

BREAKING

Bouw westelijke strekdam in Blankenberge start in oktober

BLANKENBERGE -In oktober starten de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe westelijke strekdam in Blankenberge. Deze bouw, gepland tot het voorjaar van 2026, is gericht op het tegengaan van verzanding in de jachthaven van Blankenberge.

Bekijk meer gerelateerde artikels