Regio

AZ Alma schaalt op naar fase 2A

EEKLO - De druk op de ziekenhuizen is bijzonder. Zo moeten ze in het AZ Alma opschalen naar fase 2A. Patiënten met Corona moesten ze eerder doorsturen naar ziekenhuizen in Knokke, Gent, Oudenaarde en Antwerpen.  

Er liggen 22 Covid patiënten op de afdeling en 4 Covid patiënten op intensieve. Vanuit de ziekenhuizen hopen ze dan ook op strengere maatregelen want het aantal opnames vermindert nog niet. 

Bron: Foto©AZ Alma

Bekijk Ook

BREAKING

Wijklanken morgen in Assebroek en Sint-Kruis

ASSEBROEK/SINT-KRUIS - De stad Brugge trekt morgen dinsdag terug naar de Brugse deelgemeenten. In Assebroek is er een optreden bij het Nieuw Gemeentehuis op het Gaston Roelandtsplein.    

BREAKING

Husky in beslag genomen in Zeeuws Vlaanderen

ZEEUWS-VLAANDEREN (NEDERLAND) - In Zeeuws-Vlaanderen is een husky in beslag genomen. De Siberische hond was uitgedroogd en ondervoed.   

BREAKING

Auto over de kop in Haasdonk

HAASDONK - In Haasdonk is op de E17 snelweg een wagen over de kop gegaan. De wagen reed richting Gent.    

BREAKING

Kompaskwallen in Nieuwpoort

NIEUWPOORT - In Nieuwpoort wordt de kompaskwal of zeepaddenstoel gesignaleerd. Die komen aan de Noordzee voor in grote groepen, dit vooral bij een oostenwind. 

BREAKING

IVBO start geen uur vroeger bij hitte

BRUGGE - De afvalintercommunale zal bij de hitte niet om 6 uur starten maar starten op het gewone uur, namelijk 7 uur. Dat werd beslist na een onderhoud met de vakbonden.  

BREAKING

Samson en Marie zomershow ging in première

DE PANNE - In Plopsa De Panne werd vandaag de eerste Samson & Marie zomershow gehouden. Tot 26 augustus zijn er dagelijks twee voorstellingen in het Plopsa theater. 

BREAKING

De Lijn legt nachtbussen in na Pukkelpop

HASSELT - Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus zal De Lijn nachtbussen inleggen na Pukkelpop. Op vrijdag en zaterdag vertrekken die nachtbussen om 2.30 uur, op zondag om 0.30 uur. 

BREAKING

Storing van spoorwegovergangen

BELGIE - De spoorwegen kampen momenteel met storingen van twee spoorwegovergangen. Die zorgen voor vertragingen van de treinen. 

BREAKING

Politie Zeeland zoekt naar getuigen van autobranden in Vlissingen

VLISSINGEN (NEDERLAND) - De politie Zeeland is op zoek naar getuigen van de autobranden in de Kasteeelstraat in Vlissingen in Zeeland. De feiten dateren van de nacht van zaterdag op zondag.   

BREAKING

Hinder en extra drukte bij het spoor

BELGIE - Het wordt de komende week terug druk voor het spoor. Door de voorspelde hoge temperaturen willen velen afkoeling zoeken aan de kust. U kunt best voor u vertrekt de druktebarometer consulteren.  

Bekijk meer gerelateerde artikels