Regio

Ingebruikname mobiliteitshub door MIVB op autoloze zondag

BRUSSEL - De MIVB opent op autoloze zondag op 19 september een mobiliteitshub aan het premetrostation Albert. De hub wil iedereen aanzetten tot het nadenken over mobiliteit. Men dient verschillende vervoersmiddelen voor een verplaatsing, de zogenaamde intermodaliteit, durven te overwegen. Hiervoor komt een zone bovengronds waar deelsteps en fietsen beschikbaar zijn.

 

 

De mobiliteitshub is een fysieke versie van de testapp MoveBrussels van de MIVB, die ook nog nieuwe testers wil aantrekken voor de app.

Bron: Foto©MIVB

Bekijk Ook

BREAKING

Nu vrijdag start winterse events in Oostende

OOSTENDE - Nu vrijdag 3 december starten in Oostende de winterse events. Er is vanaf vrijdag heel wat te beleven.   

BREAKING

Nu maandag hinder van openbaar vervoer door staking

BRUSSEL - Bij de MIVB en De Lijn verwachten ze nu maandag 6 december hinder door een vakbondsactie. Er zullen heel wat chauffeurs staken. Daarnaast is er al uitval van personeel door Corona.     

BREAKING

Honderden gezinnen zonder stroom in Puurs

PUURS - Vele honderden gezinnen in Liezele en Puurs zaten vanavond een tijdlang zonder stroom. Het was even voor 19 uur toen de stroom uitviel. De stroomonderbreking duurde twee uur. 

BREAKING

Itsu opent de deuren op Brussels Airport

BRUSSEL - Op Brussels Aiport opende Itsu dinsdag de deuren van hun nieuwe zaak. Ze zullen de zaak samen met Autogrill runnen op de luchthaven. Het is de eerste Itsu op het Europese vasteland.   

BREAKING

Aldi heropent vandaag in Oostrozebeke

OOSTROZEBEKE - In Oostrozebeke heropent Aldi vandaag terug de deuren. Sinds mei waren er werken bezig in de winkel die al 35 jaar bestaat en kan rekenen op een trouw cliënteel.   

BREAKING

Treinen van en naar Hasselt liepen hinder op

HASSELT - De treinen van en naar Hasselt liepen dinsdag drie uur lang hinder op. 

BREAKING

Gaslek in Blankenberge

BLANKENBERGE - In Blankenberge is er dinsdag over de middag een gaslek geweest. De oproep liep binnen om 12.15 uur.  

BREAKING

Hoe je jouw woning verder kunt verduurzamen en automatiseren

BELGIE - Gas is duurder dan ooit, ook elektriciteit is enorm toegenomen in prijs. Mensen zoeken naar een duurzame oplossing om zelf energie op te wekken. Het woord ‘duur’ staat niet voor niets in ‘duurzaam’, het gaat je op voorhand wel geld kosten om je woning te verduurzamen. Als investering kan het wel rendement opleveren waar je lang van zult profiteren. Welke rol speelt automatisering in verduurzamen? Dat en meer kun je op deze pagina lezen.

 

 

Bekijk meer gerelateerde artikels