Regio

SOS Mispelaar verzet zich tegen bouwplannen in Ver-Assebroek

ASSEBROEK - De SOS Mispelaar in Ver Assebroek verzet zich tegen de bouw van 63 nieuwe wooneenheden van Vivendo. Er zijn vier gebouwen gepland van telkens tien meter hoog. De gronden zijn volgens de actiegroep waterziek. 

Na hevige regenval staan de gronden telkens blank. Eerder had het Brugse schepencollege hun 70 bezwaren van tafel geveegd. Nu gaan ze beroep aantekenen en hopen ook op Vlaams Minister Demir die niet langer wil dat er nog gebouwd wordt op signaalgebieden die gekend zijn voor wateroverlast.   

Bron: Foto©Het Nieuws Vandaag

Bekijk Ook

BREAKING

In de ban van Halloween

KOKSIJDE - In Koksijde staat alles in het teken van Halloween. De ganse herfstvakantie kan je heel wat beleven. Nu vrijdag starten ze 's avonds met de Halloween Mountainbike.  

BREAKING

Brugse politie lanceert campagne Past' Ip

BRUGGE - De Brugse politie heeft een nieuwe verkeerscampagne gelanceerd. Op sociale media zal de campagne zichtbaar zijn. Er werden filmpjes gemaakt met Ilse De Koe en David Galle. 

BREAKING

Volgend jaar terug BAB bierfestival in Brugge

BRUGGE - Voor de veertiende maal wordt volgend jaar op 9 en 10 april het Brugs bierfestival gehouden in een organisatie van BAB. Er werd gekozen voor een nieuwe locatie, namelijk het nieuwe Beursgebouw op het Beursplein.  

BREAKING

Van 1 tot 7 november Boekenfestival Lees

ANTWERPEN - Na het stoppen van de Boekenbeurs werd gezocht naar een alternatief en die is er nu met het Boekenfestival Lees.  

BREAKING

Vanaf nu vrijdag terug mondmaskerplicht

BELGIE - De verschillende ministers hebben vandaag terug een aantal beslissingen genomen om de Corona pandemie onder controle te krijgen. Er is terug een stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. 

BREAKING

Fleur Verbeke is nieuwe kinderburgemeester van Oudenburg

OUDENBURG - De tienjarige Fleur Verbeke is de tienjarige kinderburgemeester van Oudenburg. Ze zit in het vijfde leerjaar van de GO school Arnoldus. 

BREAKING

Kapel in Machelen aan de Leie krijgt nieuwe invulling

MACHELEN AAN DE LEIE - De kapel in Machelen aan de Leie komt in nieuwe handen. Het productiehuis Zidis was één van vier kandidaten en zij kregen de kapel nu toegewezen.  

BREAKING

Stad Leuven verkoopt 72 voertuigen

LEUVEN - De stad Leuven zal 72 voertuigen verkopen. Het gaat om wagens van de stedelijke diensten maar ook om wagens die getakeld en niet opgehaald werden.  

Bekijk meer gerelateerde artikels