Regio

Morgen zaterdag aan de kust te beleven

KUST - Aan de kust is er ook morgen zaterdag heel wat te beleven. In de voormiddag kan je naar de wekelijkse marktdag in De Panne, Knokke en Oostende. Voor een avondmarkt moet je naar De Haan. In de namiddag is er een boerenmarkt in Diksmuide. 

In Blankenberge kan je naar expo rond Jacques Vermeire in de Pier, naar Sea Life, op het reuzenrad aan het Havenplein, met de watertaxi mee, zeevruchten smullen bij de Oesterput, minigolf spelen in het Leopoldpark of met de gekke fietsen op de Velodroom. Verder is er een geleide stadswandeling, midzomerverkoop met kermis op het Stationsplein en concert met David Vandyck; In Bredene kan je zwemmen in Ter Polder, naar de Paelsteenpanne met Natuurpunt of wandelen in de duinen. In De Haan kan je naar de kermis aan de Vosseslag, avondmarkt op het Marktplein en het festival Yeke Yeke. In De Panne kan je deelnemen aan de fotozoektocht, aan de erfgoedwandeling en wandeling in de Houtsaegerduinen. In buurgemeente Veurne kan je naar de kermis. In Knokke-Heist kan je naar het Cartoonfestival, World Press Photo, mijmertocht met vertrek aan de kerk in Westkapelle, boekenverkoop in de kerk van Westkapelle, stripweekend, WK Roadshow en wandeling met gids in het Zwin. In Koksijde kan je naar de pop up expo bij het Luchtcomponent, golfinitiatie in Ter Hille, de Lego expo in CC Casino en Cabin Art op het strand. In Middelkerke kan je een rondje draaien op het Joe reuzenrad of naar het zandsculpturenfestival in het teken van FC De Kampioenen. In Nieuwpoort kan je de haven verkennen per boot, naar het museum Westfront of naar de kinderboerderij. In Oostende kan je naar de Mercator, naar de musea rond James Ensor en Muzee, naar de vistrap voor een lekker visje of voor vers gevangen garnalen, shoppen in het centrum of naar het Fort Napoleon. Verder is er nog Rikki aan Zee en de Tik Tok wandeling. In Zeebrugge is er een strandhengelwedstrijd, foodtrucks op de Zeedijk of aan Seafront, met de boot de haven verkennen of genieten van een cocktail bij de Old Steamer aan de Rederskaai (jachthaven). In de buurgemeente Lissewege kan je naar de Beeldenroute of naar de creatiefste tuin van Vlaanderen 't Vaartje.                 

Bron: Foto©Westtoer

Bekijk Ook

BREAKING

Geslaagde Abba namiddag in Brugse Stadsschouwburg

BRUGGE - Er was zondag een geslaagde Abba namiddag in de Stadsshouwburg in Brugge. Met Abba Tribute konden de muziekliefhebbers nog eens genieten van de nummers van deze populaire groep die nu na vele jaren terug komen.   

BREAKING

Stad Brugge wil terrastaks tot eind dit jaar opheffen

BRUGGE - De stad Brugge wil de horeca een extra boost geven met het opheffen van de terrastaks tot eind dit jaar. Heel wat horecazaken mochten eerder al hun terrassen uitbreiden ten gevolge van Corona. 

BREAKING

Bromfietsdieven aangehouden

BREDENE - In de nacht van zaterdag op zondag waren bromfietsdieven actief in Bredene. Het voertuig van de dieven kon snel onderschept worden door de Federale Wegpolitie. Ze kregen bijstand van de lokale politie. 

BREAKING

Brugse politie zal terug nieuwe krachten aantrekken

BRUGGE - Op de gemeenteraad in Brugge heeft de Brugse burgemeester Dirk De fauw voorgesteld om terug een aantal plaatsen vacant te stellen in het politiekorps. In totaal gaat het om 22 nieuwe krachten.      

BREAKING

Ook Quirina gaat voor kroontje

HEIST OP DEN BERG - De 19 jarige Quirina Piscaer uit Heist op den Berg dingt mee naar het kroontje van Queen of the Models 2021. Ze wijst er op dat het niet gaat om een missverkiezing maar om een modellenwedstrijd. De kandidates kunnen punten verdienen met opdrachten, onder meer de pers halen.  

BREAKING

Vlaanderen investeert fors in Gent

GENT/VLAANDEREN - Vlaanderen zal fors investeren in Gent. Ze trekken 465 miljoen euro uit. 

BREAKING

Deinze moet op zoek naar andere locatie voor vaccinatiecentrum

DEINZE - In Deinze moeten ze op zoek naar een andere locatie voor het vaccinatiecentrum. Het is nu zeker dat de 65 plussers opgeroepen zullen worden voor een derde prik.   

BREAKING

Lisa mag naar finale Queen of the Models 2021

SINT-TRUIDEN - De 21 jarige Lisa Wauters mag op 12 december naar de finale van Queen of the Models. Ze hoopt nog voor 3 oktober nog wat stemmen te krijgen van het publiek. 

BREAKING

File op de N31 in Brugge door werken

BRUGGE - Na het WK zijn de werken terug gestart op de N31 Expressweg. Die werken zorgen voor heel wat verkeershinder.  

BREAKING

Welkomstavond voor nieuwe inwoners van Brugge

BRUGGE - In het Concertgebouw in Brugge worden volgende week maandag de nieuwe inwoners van Brugge verwelkomd. Burgemeester Dirk De fauw mag ze welkom heten.   

Bekijk meer gerelateerde artikels