Regio

12,4 miljoen euro voor de Luchthaven Oostende

OOSTENDE - Half april starten werken op de Internationale Luchthaven Brugge-Oostende. De Vlaamse Overheid trekt 12,4 miljoen euro uit voor de aanpak van Apron 2.

Apron 2 is de grootste vliegtuigparking op de luchthaven waar zowel cargo- als passagiersvluchten komen. De aannemer Colas moet rioleringen, beton en asfalt vernieuwen. De werken zullen een jaar duren. Er komt een tijdelijke betoncentrale op de luchthaven. De hinder zal beperkt zijn voor omwonenen maar ook voor de luchtvaart.

Bron: Foto©LEM Oostende-Brugge

Bekijk Ook

BREAKING

Landelijk feest in Vivenkapelle

VIVENKAPELLE - Het Landelijk Feest in Vivenkapelle zal dit jaar kunnen doorgaan. Op 21 augustus is er om 19 uur de tractorwijding waarvoor landbouwers uit de regio uitgenodigd worden.  

BREAKING

Breydel De Coninc pakt terug uit met lunch en lunchmenu

BRUGGE - Het Restaurant Breyel De Coninc in de Breidelstraat pakt ook nu terug uit met hun lunch aan 18 euro en lunchmenu aan 25 euro.  

BREAKING

Liften defect van voetgangerstunnel in Antwerpen

ANTWERPEN - In Antwerpen waren donderdag alweer de liften defect van de voetgangerstunnel. Zowel de voetgangers als fietsers moeten nu met de roltrap naar beneden.  

BREAKING

Grote controle van de Vlaamse Belastingsdienst in Wetteren

WETTEREN - Op de E40 snelweg ter hoogte van Wetteren werd donderdag een grote controle gedaan op wagens en vrachtwagens. Via slimme camera's werden voertuigen meteen gedetecteerd waarvoor geen belastingen betaald werden.      

BREAKING

Europese markt in Oostende

OOSTENDE - Aan de Leopold III laan in Oostende wordt dit weekend Fiësta Europa gehouden. Van vandaag tot en met zondag kan je specialiteiten kopen uit tal van Europese landen.   

BREAKING

Durbuy hoopt dat toeristen snel terugkeren na wateroverlast

DURBUY - In Durbuy zijn de opkuiswerken bezig in tal van zaken terwijl vele anderen al terug open zijn. Ook het restaurant van Roger Vandamme kon al terug openen. De ganse toeristische sector hoopt dat de toeristen snel terug keren.    

BREAKING

Morgen vrijdag aan de kust te beleven

KUST - Vandaag vrijdag verwachten we nog een droge dag aan de kust. Er is terug heel wat te beleven aan de kust. In de voormiddag kan je naar de marktdag in Blankenberge, Koksijde, NIeuwpoort en Zeebrugge. Voor een avondmarkt moet je naar Bredene of Wenduine.   

BREAKING

Brugge maakt zich op voor WK tijdrijden in september

BRUGGE - Bruggelingen zullen van 18 tot 22 september rekening moeten houden met het WK tijdrijden. De renners rijden tussen Knokke-Heist naar Brugge via Dudzele en Damme.  

BREAKING

WK Roadshow trekt door Vlaanderen

VLAANDEREN - De WK Roadshow, ter promotie van het WK wielrennen in september in ons land, trekt door Vlaanderen. Het rondreizend belevingsdorp doet zestien locaties aan.  

Bekijk meer gerelateerde artikels