Regio

Na het grote succes van vorige week opnieuw gedicht in dialect

OOSTKAMP - De Oostkampse verpleegster Belinda Gunst is dagelijks actief in het AZ Sint-Jan in Brugge. Sinds half maart houdt ze een dagboek bij waarvan ze de teksten in een groep op Facebook plaatst. Regelmatig maakt ze ook een gedicht. Haar gedicht in het Brugse dialect werd gesmaakt want meer dan 33.000 lezers hebben haar gedicht gelezen. Je kan haar dagboek volgen via https://www.facebook.com/groups/937134619679960/?ref=share    

ent verre ged,mojaa...

Ejt gieder ook ollemolle verre ged? Ik wel wi,kent echt verre ged. Oal da gedoe met die maskers, Die pieln en die plastieken vensters! Mojaa wadoewe der an, Tis nodig voer olleman, En zòlange daddet noadig is, gö we vòrzdoen,zoender striss!

Aloewêl nie echt vollédig zoender, de striss bluft,toet an da woender, mê massas geduld,gaotda gebeurn, vaccins gon uz leevn wéér upfleurn! Déze ki up zen Westvlamsh gezeid, awe bluven in goeie gezoendteit, Gowe zòô content zien en klienken, up betere tiedn en inüz vel blienken!

Belli 6/12/2020

Bron: Foto©Filip Hulin

Bekijk Ook

BREAKING

Onderzoek na brandstichting in kantine Dikkelvenne

GAVERE - In Gavere heeft het zaterdagavond gebrand in de voetbalkantine van Dikkelvenne. Onbekenden hadden binnengebroken in de kantine en hebben brand gesticht.

BREAKING

Zone 30 en fietszone aan Gemeentelijke Basisschool Olsene

OLSENE - Aan de Gemeentelijke Basisschool Olsene komt er een proefproject tot eind dit jaar. De gemeente Zulte heeft gekozen voor de invoering van een zone 30 rond de school.   

BREAKING

Stad Brugge investeert 700.000 euro in het Veltempark

SINT-KRUIS - De stad Brugge investeert 700.000 euro in het Veltempark. Ze kochten de hoeve van de familie Steevens met 2,8 hectare grond. Nu kan je al veilig fietsen richting Interbad. De doorsteek wordt gemaakt door heel wat scholen. 

BREAKING

Gemeente Lievegem lanceert buitenspeelboekje

LIEVEGEM - Nu woensdag 21 april is het buitenspeeldag. Die namiddag zullen de tv zenders geen kinderprogramma's uitzenden. Ze hopen dat anderen dan buiten spelen.   

BREAKING

Nazareth met hoog aantal nieuwe besmettingen

NAZARETH - De Coronacel van Nazareth roept op om extra voorzichtig te zijn en de maatregelen goed op te volgen. 

BREAKING

Nieuwe impulsen voor toeristisch kerngebied in Bredene

BREDENE - In Bredene willen ze nieuwe impulsen voor het toeristisch kerngebied. Na het Coronajaar was het bijzonder moeilijk voor de lokale economie.

BREAKING

Meulestedebrug in Gent moet tegen deze zomer klaar zijn

GENT - De werken aan de Meulestedebrug in Gent schieten goed op. De werken moeten tegen de komende zomer klaar zijn. De brug liep zware schade op in oktober vorig jaar toen een boot tegen de brug is gevaren. 

BREAKING

Hoog aantal nieuwe Coronabesmettingen in Zeeland

ZEELAND (NEDERLAND) - In Zeeland waren er de voorbije 24 uren bijzonder veel nieuwe Coronabesmettingen. Het ging om 222 positieve testen die afgenomen werden.

BREAKING

Fietsersbrug aan winkelpark Malinas ligt klaar

MECHELEN - Aan het nieuwe retailpark Malinas in Mechelen Noord is de fietsersbrug klaar. Die fietsersbrug werd vrijdag op zijn plaats gelegd. 

Bekijk meer gerelateerde artikels