Regio

Code rood voor UGent vanaf maandag 26 oktober

GENT - De Rector van de UGent pleit al langer dat de overheid snel schakelt in de bestrijding van het aantal nieuwe Corona besmettingen.

Daarom  werd vandaag beslist dat de unief opschaalt naar code rood zodat de studenten niet meer naar de aula moeten en van thuis of op kot de lessen kunnen meevolgen. Het gaat om een tijdelijke maatregel. Morgen zal de overheid toelichten welke maatregelen er verstrengd worden. 

Bron: Foto©Ugent

Bekijk Ook

BREAKING

Ayse en Lorenzo winnen Mijn Keuken Mijn Restaurant

VLAANDEREN - Ayse en Lorenzo hebben vanavond het tv programma Mijn Keuken Mijn Restaurant gewonnen. In het VTM programma was er vanavond de finale.

BREAKING

Gents bedrijf Noyen lanceert nieuw product: heerlijke rillette

GENT - Al jaren is de naam Noyen een begrip in Gent voor ambachtelijke charcuterie. Voor de komende feestdagen lanceren ze een nieuw product waarbij ze mikken op particulieren, horecazaken voor take away en winkels die geschenkmandjes verkopen.   

BREAKING

Gentse terrassen mogen groter tot april 2022

GENT - De stad Gent wil de horeca extra zuurstof geven. De horecazaken mogen tot 15 april 2022 hun uitgebreide terrassen laten staan.

BREAKING

Sloop gestart voor Leiewerken in Menen

MENEN - In Menen zijn aan de Oostkaai sloopwerken gestart voor de Leiewerken wat de werf van de eeuw zal worden in het kader van Seine Schelde. Op termijn komt daar een kade voor transport over het water. Volgende zomer krijgt het terrein een tijdelijke invulling.

BREAKING

Luchthaven Oostende maakt zich op voor grote operatie voor aanvoer vaccins

OOSTENDE - De luchthaven van Oostende maakt zich op voor de grootste luchtvaartoperatie sinds de Tweede Wereldoorlog. Ze zullen een belangrijk verdeelpunt worden voor de vaccins die vanuit Oostende naar andere landen zullen doorgevlogen worden. 

BREAKING

Machelen-Diegem investeert in elektrische veegwagen

MACHELEN-DIEGEM - De gemeente Machelen-Diegem investeert in de aankoop van een elektrische veegwagen. Deze nieuwe wagen moet acht jaar mee gaan en zal bijdragen voor een beter milieu. 

BREAKING

Koningin Mathilde bracht vandaag bezoek aan de Zande

BEERNEM - Koningin Mathilde heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Zande in Beernem. Het is een gesloten instelling voor meisjes in het kader van bijzondere jeugdbijstand. 

Bekijk meer gerelateerde artikels