Regio

Ook vandaag zondag is er aan de kust heel wat te beleven

KUST - Aan de kust wordt vandaag een zonnige dag verwacht met temperaturen tot 22 graden. Er is ook vandaag heel wat te beleven. 

Wie van de natuur houdt kan de rust opzoeken in de Oosthoekduinen in De Panne, in de Uitkerkse Polders of in het natuurreservaat het Zwin in Knokke. Daar trekken regelmatig gidsen door het park die meer uitleg kunnen geven onder andere over de ooievaars. Kunstliefhebbers kunnen langs lopen in de galerijen in Knokke Heist maar ook in Lissewege waar de Beeldenroute gestart is en waar je ook het pop up art centrum tVaartje kan bezoeken. Wie houdt van kermis kan naar Zeebrugge op de Zeedijk, in Blankenberge en Middelkerke. In deze twee laatste badsteden draait een reuzenrad. Wie zich wil verdiepen in de zeevisserij moet een bezoek brengen aan het Nationaal Visserijmuseum in Oostduinkerke of Seafront in Zeebrugge. In Zeebrugge kan je op het terras van ONA genieten van het lekkers uit de zee. Nog in Zeebrugge is er vanaf 17 uur een live optreden van Denwood & Friends bij de Old Steamer aan de Rederskaai. In Blankenberge lokt de expo 75 jaar Suske en Wiske heel wat volk. De expo vindt plaats op verschillende locaties.      

Bron: Foto©Frank Vergucht/Belgian Coast Beach & Cabins

Bekijk Ook

BREAKING

Westtoer brengt vandaag hulde aan Bredense zwemmer Matthieu Bonne

BREDENE - De 27 jarige Bredense zwemmer Matthieu Bonne zal vandaag door Westtoer gehuldigd worden voor zijn prestatie bij het afzwemmen van de ganse kustlijn.

BREAKING

350 studenten Europacollege Brugge in quarantaine

BRUGGE - De start van het academiejaar van het Europacollege in Brugge is in mineur gestart. Alle 350 studenten zitten op zeven locaties in de stad in quarantaine. Ze mogen enkel hun kamer verlaten voor boodschappen.

BREAKING

Cercle Brugge wint met 3-0 cijfers tegen Sint-Truiden

BRUGGE - Cercle Brugge moest vanavond in het Jan Breydelstadion spelen tegen Sint-Truiden. Het was de eerste wedstrijd van groenzwart met publiek. 

BREAKING

Komend weekend kermis in Beernem

BEERNEM - In Beernem is er komend weekend kermis. De kermis start nu vrijdag en duurt tot en met zondag. Er is geen avondmarkt dit jaar op de Rozenfeesten maar er zijn wel optredens.  

BREAKING

Recyclagepark in Edegem tijdelijk gesloten na Corona besmetting

EDEGEM - Een personeelslid van het recyclagepark in Edegem heeft een Corona besmetting opgelopen. Hierdoor gaan zijn collega's nu tijdelijk in quarantaine en worden getest.

BREAKING

Geen Kerstival dit jaar door Corona maatregelen

SINT-KRUIS - Er zal dit jaar geen Kerstival georganiseerd worden in Sint-Kruis. Steeds is er een tweedaags programma met concert en kerstmarkt met optreden aan de kerk bij de Moerkerkesteenweg. 

BREAKING

Brand op landbouwbedrijf in Lochristi

LOCHRISTI - In de Bosstraat in Lochristi is brand uitgebroken in een landbouwbedrijf. Door de brand was er heel wat rookontwikkeling.

BREAKING

Sint-Michielsestraat Oostkamp week lang één richting

OOSTKAMP - In opdracht van Fluvius start de aannemer Lamote vandaag met nutswerken in de Sint-Michielsestraat. Door de werken wordt een week lang éénrichtingsverkeer ingevoerd.

BREAKING

Zware brand in Oudenaarde

OUDENAARDE - In de Pelikaanstraat in Oudenaarde is deze namiddag brand uitgebroken in een boomkwekerij. De rookpluim was kilometers ver te zien.   

BREAKING

Auto gestolen in Menen

MENEN - In de Vagevuurstraat in Menen hebben onbekenden een geparkeerd voertuig gestolen. Het ging om een BMW X1. 

Bekijk meer gerelateerde artikels