Regio

De impact van off-line communicatie in het digitaal tijdperk

BRUGGE - Ondanks dat het digitale medialandschap aan terrein wint, zijn alle vormen van off-line communicatie nog steeds heel effectief en onmisbaar. Eén druk op een knop en een nieuwigheid staat op een website of social media. Bij off-line producten vergt dit wat meer werk, maar je krijgt er dan ook iets voor terug. Je krijgt iets tastbaars.

Hoewel we in een digitaal tijdperk zitten, betekent niet dat de andere media geen impact meer hebben. Integendeel, het is de uitgelezen kans om je van je concurrenten te onderscheiden. We lijsten de voordelen even voor je op:

  • Tegenwoordig is er een overload aan informatie op het web. Hierdoor worden advertenties, e-nieuwsbrieven, enz. sneller genegeerd. Voordbeeld een brief in de brievenbus wordt bijna altijd geopend en kom je zo fysiek onder de aandacht van je doelgroep.
  • Iets tastbaars wekt vertrouwen bij de doelgroep.
  • Offline media bereiken andere mensen dan online media. Als bedrijf mag je ondertussen ook niet zomaar digitale nieuwsbrieven versturen als die persoon jouw toestemming niet heeft. Er zijn veel meer online privacy beperkingen (GDPR).
  • Off-line communicatie draagt bij tot de beleving van je bedrijf en bepaalt dus ook je imago.
  • Bedrijven zetten tegenwoordig bijna alles in op hun online communicatie en verliezen ‘de echte wereld’ uit het oog. Met offline communicatie kan je je dus net onderscheiden.
  • Voorbeelden van offline communicatie: logo, huisstijl, visitekaarten, briefpapier, enveloppen, catalogus, brochure, flyer, affiche, roll-up banners, gadgets, vlaggen, spandoeken, panelen, belettering, beroepskledij,…

Of het on- of offline is, onze designers maken steeds communicatie met maximale impact. Interesse? Surf even naar www.digicreate.be of neem contact via sales@digicreate.be of kom gewoon gezellig eens langs: Akkerstraat 1/02, 8020 Oostkamp en we zetten de koffie of iets fris voor je klaar.

Bron: FotoĀ©Digicreate

Bekijk Ook

BREAKING

Minutenlang vuurwerk aan Jan Breydelstadion in Brugge

BRUGGE - In het Jan Breydelstadion in Brugge werd vanavond gevoetbald.  Club Brugge ontving Zenit Sint-Petersburg, dit in een stadion zonder publiek.

BREAKING

Zwembad Palaestra in Deinze vanaf morgen terug open

DEINZE - Het zwembad Palaestra in Deinze zal vanaf morgen donderdag terug open zijn na de Corona lockdown. Je moet vooraf in een tijdslot reserveren. Het maximum aantal zwemmers wordt beperkt. 

BREAKING

Het ideale geschenk om onder de kerstboom te leggen

BRUGGE - In de Krant van West-Vlaanderen Brugsch Handelsblad vind je wekelijks de strip van Dictator Dirk. Het is een strip over de Brugse burgemeester Dirk De fauw en zijn schepencollege.  

BREAKING

Zuienkerke doet het goed qua Covid besmettingen

ZUIENKERKE - De gemeente Zuienkerke is één van de gemeenten die het goed doet qua nieuwe Covid besmettingen. De laatste zeven dagen was er maar één besmetting.

BREAKING

Albert Heijn opende vandaag nieuwe supermarkt in Rumbeke

RUMBEKE - De supermarktketen Albert Heijn heeft vandaag een nieuwe vestiging geopend op de R Plaza in Rumbeke. De winkel is 1500 vierkante meter groot. 

BREAKING

Jonge fietser kritiek na ongeval in Brugge

BRUGGE - Langs de Dudzeelsesteenweg in Brugge deed zich vanmorgen rond 8 uur een zwaar verkeersongeval voor. Het ging om een aanrijding tussen een bestelwagen en een fietser. 

BREAKING

Ros Beiaardommegang uitgesteld naar mei 2022

DENDERMONDE - De Ros Beiaardommegang in Dendermonde zal ook volgend jaar niet georganiseerd worden omwille van de Corona maatregelen. Er is nog vrees om veel volk samen te brengen.

Bekijk meer gerelateerde artikels