Regio

De impact van off-line communicatie in het digitaal tijdperk

BRUGGE - Ondanks dat het digitale medialandschap aan terrein wint, zijn alle vormen van off-line communicatie nog steeds heel effectief en onmisbaar. Eén druk op een knop en een nieuwigheid staat op een website of social media. Bij off-line producten vergt dit wat meer werk, maar je krijgt er dan ook iets voor terug. Je krijgt iets tastbaars.

Hoewel we in een digitaal tijdperk zitten, betekent niet dat de andere media geen impact meer hebben. Integendeel, het is de uitgelezen kans om je van je concurrenten te onderscheiden. We lijsten de voordelen even voor je op:

  • Tegenwoordig is er een overload aan informatie op het web. Hierdoor worden advertenties, e-nieuwsbrieven, enz. sneller genegeerd. Voordbeeld een brief in de brievenbus wordt bijna altijd geopend en kom je zo fysiek onder de aandacht van je doelgroep.
  • Iets tastbaars wekt vertrouwen bij de doelgroep.
  • Offline media bereiken andere mensen dan online media. Als bedrijf mag je ondertussen ook niet zomaar digitale nieuwsbrieven versturen als die persoon jouw toestemming niet heeft. Er zijn veel meer online privacy beperkingen (GDPR).
  • Off-line communicatie draagt bij tot de beleving van je bedrijf en bepaalt dus ook je imago.
  • Bedrijven zetten tegenwoordig bijna alles in op hun online communicatie en verliezen ‘de echte wereld’ uit het oog. Met offline communicatie kan je je dus net onderscheiden.
  • Voorbeelden van offline communicatie: logo, huisstijl, visitekaarten, briefpapier, enveloppen, catalogus, brochure, flyer, affiche, roll-up banners, gadgets, vlaggen, spandoeken, panelen, belettering, beroepskledij,…

Of het on- of offline is, onze designers maken steeds communicatie met maximale impact. Interesse? Surf even naar www.digicreate.be of neem contact via sales@digicreate.be of kom gewoon gezellig eens langs: Akkerstraat 1/02, 8020 Oostkamp en we zetten de koffie of iets fris voor je klaar.

Bron: FotoĀ©Digicreate

Bekijk Ook

BREAKING

Vanaf maandag mondmaskerplicht in Torhoutse Stationswijk

TORHOUT - In Torhout waren er de laatste twee weken 116 Corona besmettingen. De stad Torhout wil dan ook de Corona maatregelen verscherpen in hun stad. 

BREAKING

De Kantelberg pakte uit met verkeersdag op school

SINT-KRUIS - De kleuter- en basisschool de Kantelberg in Sint-Kruis pakte donderdag uit met een verkeersdag. De leerlingen van alle klassen werkten de ganse dag rond het thema verkeer.  

BREAKING

Gemeenteschool Eernegem blijft volgende week dicht

EERNEGEM - De gemeentelijke school Mozaïek in Eernegem gaat volgende week een ganse week dicht na een Corona besmetting op school.

BREAKING

Take away van kip aan het spit voor het goede doel

BRUGGE - Het benefiet met jaarlijks kippenfestijn ten voordele van Education Health 4 Kids Kenia kan dit jaar omwille van Coorna niet doorgaan. Ze zochten naar een alternatief en bieden nu op 31 oktober en 1 november take away en delivery aan van kip aan het spit. 

BREAKING

De Zonnegloed blijft open na verscherpte Corona maatregelen

OOSTVLETEREN - Dierenparken mogen open blijven na de invoering van de nieuwe Corona maatregelen in het kader van de strijd tegen het aantal nieuwe besmettingen.  

BREAKING

Zwembad Palestria in Deinze meteen gesloten

DEINZE - In Deinze zal het zwembad Palestria vanaf vandaag zaterdag gesloten zijn tot 30 november. Privé lesgevers hadden er besmettingen opgelopen.

BREAKING

Nieuwe brandweerwagens voor Brandweerzone Vlaamse Ardennen

KRUISEM/RONSE - De brandweerzone Vlaamse Ardennen heeft nieuwe tankwagens in gebruik genomen voor hun brandweerposten Kruisem en Ronse. Het gaat om een investering van 600.000 euro. 

BREAKING

Gemeente De Panne verbiedt alle activiteiten tot en met 8 november

DE PANNE - Het gemeentebestuur van De Panne volgt het aantal nieuwe Corona besmettingen op. Ook zij merken nu een stijging.    

Bekijk meer gerelateerde artikels