Regio

Ardennen in de kijker: Dinant

DINANT - Heel wat Vlamingen kiezen regelmatig voor een weekendje Ardennen. Ze trekken samen met de familie of vrienden om er van de rust en de natuur te genieten. Eén van de meeste gekende plaatsen is Dinant.  

Dinant is de geboortestad van Adolphe Sax, de uitvinder van de saxofoon maar ook de stad van het Leffe bier. In Dinant is heel wat te beleven. Er is de citadel met een prachtig zicht over de Maas en de stad, je kan boottochten maken op de Maas naar Anseremme, er zijn de grotten en het Maison Leffe waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis van de brouwerij en ook de bieren kan degusteren.   

Bron: Foto©Pixabay

Bekijk Ook

BREAKING

Basisschool De Ooievaar Damme kan open blijven

DAMME - Begin februari worden in alle scholen de leerlingen geteld. Alle scholen moeten tegen dan voldoende leerlingen hebben. Door een nieuwe inschrijving van een kleuter is de basisschool de Ooievaar gered.   

BREAKING

Nu ook gimber bij Caprice in Sint-Kruis

SINT-KRUIS - In de damesmodezaak Caprice in het winkelcentrum in Sint-Kruis kan je nu ook gimber kopen, ideaal voor Tournee Minérale van de ganse maand februari.

BREAKING

OKAY opent nu vrijdag 135e winkel in Deerlijk

DEERLIJK - In Deerlijk opent Okay nu vrijdag 24 januari de deuren van hun 135e vestiging. De winkel is gelegen aan de Vichtsesteenweg in Deerlijk.   

BREAKING

Rust opzoeken in de Uitkerkse Polders

UITKERKE - Het is prachtig wandelen en genieten in de Uitkerkse Polders gelegen vlakbij de badstad Blankenberge. Je kan er nog in alle rust genieten van de prachtige natuur.  

BREAKING

Mistige dinsdag

BRUGGE - De dag is vandaag gestart met heel wat mist. Dat kon hobbyfotograaf Frank Vergucht vanmorgen merken aan het Stil Ende bij de Ezelpoort toen hij op zoek was naar een weerfoto voor de televisie. 

BREAKING

Vanmiddag heerlijk lunchen in Restaurant B-In in Brugge

BRUGGE - Van dinsdag tot en met zaterdag kan je heerlijk lunchen in Restaurant B-In op de site Oud Sint-Jan in Brugge. Elke middag wordt er een lunch geserveerd aan 17 euro.

BREAKING

Avanti Brugge kondigt versterking aan

BRUGGE - De Brugse basketbalploeg Avanti Brugge heeft vandaag een nieuwe transfer bekend gemaakt. Het gaat om David Vynck. De Bruggeling komt over van derde nationaler Aalter.  

BREAKING

Nu zondag overdekte rommelmarkt in Zwevezele

ZWEVEZELE - In de vroegere fabriek Den Eikel aan de Brugsesteenweg in Zwevezele wordt nu zondag 26 januari terug een overdekte rommelmarkt gehouden in een ruimte van 3000 vierkante meter met een zeer ruim aanbod.  

BREAKING

190 bestuurders te snel in Politiezone Het Houtsche

OEDELEM/OOSTKAMP/LOPPEM -De politie van de zone Het Houtsche heeft een snelheidscontrole gehouden waarbij 190 overtredingen konden vastgesteld worden.

BREAKING

Veurne bedankt voorzitter Landbouwraad

VEURNE - Elke nieuwe legislatuur wordt een nieuwe landbouwraad verkozen. De nieuwe raad werd nu aangesteld. 

Bekijk meer gerelateerde artikels