Regio

Kunst kijken bij David De Graef in Brugge

BRUGGE - De Nuit Blanche aan Groeninge in Brugge moet je zeker eens binnen lopen. Daar heeft kunstenaar David De Graef zijn atelier maar ook zijn guesthouse. Het is uniek gelegen vlakbij de Bonifaciusbrug. 

David is opgegroeid in Brussel en had aanvankelijk interesse voor theater en opera. In 1980 is hij gestart met kunst. In de Nuit Blanche kan je zijn werk bewonderen. Het pand is een beschermd monument. Het werd in 1933 heropgebouwd. In de Nuit Blanche heeft ons voormalig koningspaar hun huwelijksnacht doorgebracht. In 1996 werd de stadstuin onder handen genomen. De tuin is meer dan de moeite om een kijkje te nemen. Heel wat kunstliefhebbers vonden reeds de weg naar het atelier. Linda ging alvast langs voor een prachtige fotoreeks.    

Bron: Foto©Linda Schamps

Bekijk Ook

BREAKING

Nu woensdag Klinkende Kroegen in Brugge

BRUGGE - Nu woensdag is er de laatste editie van Klinkende Kroegen voor deze zomer. Wekelijks zijn er op woensdagavond drie optredens bij horecazaken.   

BREAKING

Morgen dinsdag laatste editie van Wijklanken van deze zomer

BRUGGE - De ganse zomer was er op dinsdagavond Wijklanken met telkens een live optreden bij een andere horecazaak. 

BREAKING

Morgen maandag aan de kust te beleven

KUST - Het blijft morgen maandag ook nog zomers warm met aangename temperaturen aan zee. In de voormiddag kan je naar de marktdag in Blankenberge of De Haan.

BREAKING

Showband dINk vandaag op Hafa Brugge

BRUGGE - De showband dINk was vandaag te gast op de Markt in Brugge. Ze hebben er een mooi optreden verzorgd in afwachting van het gezamenlijke concert van de zeven Brugse muziekkorpsen. 

BREAKING

Nu zondag komen Kaasdragers van Alkmaar naar Brugge

ALKMAAR (NEDERLAND)/BRUGGE - In het Nederlandse Alkmaar komen tijdens de zomermaanden heel wat volk kijken naar de wekelijkse kaasmarkt. Nog tot en met september wordt wekelijks op vrijdagvoormiddag een kaasmarkt gehouden. 

BREAKING

Inex Bavegem zet deuren open op Dag van de Landbouw

BAVEGEM - Het gekende zuivelbedrijf Inex doet voor het eerst mee aan de Dag van de Landbouw waarbij 42 landbouwers de deuren open zetten van hun bedrijf. Je kan op zondag 15 september de landbouw ervaren in alle facetten.   

Bekijk meer gerelateerde artikels