Regio

Nieuwe wetenschapsklassen officieel geopend

SINT-ANDRIES -  In de school Onze Lieve Vrouw Hemelvaart in Sint-Andries werden vanavond de nieuwe wetenschapsklassen offcieel geopend. Het dossier werd reeds in juli 2013 gelanceerd;.  

Toen had het architectenbureau Salens reeds de eerste plannen getekend. In het schooljaar 2015-2016 werden de plannen nog verfijnd en in december 2016 krreeg de school eindelijk groen licht om de werken uit te voeren. Nadien kon de aanbesteding verlopen en konden de werken starten. Er werd meer dan 200.000 euro geïnvesteerd in de twee lokalen waarvan het resultaat mag gezien worden. Carine Dhondt was als vakverantwoordelijke wetenschappen er van de start bij betrokken.  

Bron: Foto©OLV Hemelvaart

Bekijk Ook

BREAKING

Van donderdag 2 tot en met dinsdag 7 augustus Dudzele kermis

DUDZELE - Wij verwelkomen vandaag het Feestomité Dudzele als nieuwe adverteerder. De komende dagen verneem je meer over Dudzele kermis.  

BREAKING

Syndicale actie zorgt voor hinder busverkeer in Vlaams Brabant

BRABANT - Heel wat buschauffeurs die tewerkgesteld zijn bij onderaannemer Staca hebben vandaag het werk neer gelegd. Ze willen een oplossing voor de werkdruk.   

BREAKING

De Lijn houdt vandaag controle op drie buslijnen

VLAANDEREN - Op drie verschillende buslijnen houdt De Lijn momenteel een controle op de vervoersbewijzen.  

BREAKING

Interbad lokt heel wat volk tijdens warme dagen

SINT-KRUIS - Door de lange warme periode zoeken heel wat jongeren afkoeling op. Ze kiezen dan ook voor een duikje in het Interbad zwembad. 

BREAKING

Morgen avond Wijklanken aan het Gildenhuis in Sint-Kruis

BRUGGE - Op dinsdagavonden is er wekelijks Wijklanken waarbij ook optredens en concerten gehouden worden in de deelgemeenten. 

BREAKING

Devooght Vleeswaren op de markten aan zee

KUST - Kristof Devooght trekt met zijn ambachtelijke vleeswaren rond naar de markten aan zee. Hij is gekend voor zijn droge worst en de hammetjes. Hij verkoopt op zijn stand ook de Torhoutse mosterd van Wostyn die door heel wat chefs gebruikt wordt in de keuken.  

BREAKING

Een heerlijke smoothie, granola of vers geperst fruit

BRUGGE - De smoothiebar op het Simon Stevinplein in Brugge is een groot succes. De Bruggelingen vinden de weg en hebben al meerdere soorten geproefd. 

Bekijk meer gerelateerde artikels