Regio

Heerlijke Wilde Wadoesters werden gepromoot op Tavola

KORTRIJK - Vele duizenden bezoekers hebben de voorbije drie dagen een bezoek gebracht aan de vakbeurs Tavola in Kortrijk Xpo. Er waren heel wat nieuwigheden en delicatessen te ontdekken. 

Op de vakbeurs werden de Wilde Wadoesters gepromoot voor restauranthouders of vishandelaars. Het zijn wilde oesters die geraapt worden in de Waddenzee bij laag water. Deze oesters komen sinds 1980 voor in de Waddenzee. Ze zijn bijzonder van natuurlijke smaak gezien de zoute Noordzee en de zoete Rijn die er samen vloeien. Deze oesters worden verkocht in heel wat vishandels in Nederland alsook op marktdagen bij onze noorderburen. Ze exporteren deze oesters nu reeds naar het Duitse Berlijn en het Zwitserse Zurich waar reeds heel wat klanten deze schitterende oestersoort leerden kennen.    

Bron: Foto©Wilde Wadoesters

Bekijk Ook

BREAKING

Groen licht voor cohousingproject Eikenberg in Sint-Kruis

SINT-KRUIS - Het Brugse schepencollege heeft groen licht gegeven voor de realisatie van een cohousingproject aan de Eikenberg in Sint-Kruis. 

BREAKING

Toeristisch seizoen in Westerlo start met Foodfestival

WESTERLO - Het toeristisch seizoen in Westerlo zal dit jaar starten met het driedaagse Foodfestival op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april.  

BREAKING

Ook aandacht voor toerisme in Zeeland tijdens de Paasvakantie

ZEELAND - Tijdens de Paasvakantie zullen wij ook aandacht besteden aan Zeeland waar ook heel wat te beleven is. Er zijn heel wat leuke stadjes te bezoeken. 

BREAKING

Dagelijkse uit tips tijdens de Paasvakantie

KUST - Tijdens de komende Paasvakantie is er aan onze kust terug heel wat te beleven. Wij zullen u dagelijks tijdens de veertiendaagse vakantie uit tips geven voor leuke dagen met het gezin. 

BREAKING

Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits bezoekt deze namiddag vier scholen

BRUGGE - Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits brengt deze namiddag een bezoek aan vier scholen in Brugge. 

BREAKING

De Lijn moet omrijden in Vosselaar omwille van een brand

VOSSELAAR - Het busverkeer van De Lijn van en naar Vosselaar wordt verstoord omwille van een zware brand. In de Sassenhout wordt er momenteel geen verkeer toegelaten.  

BREAKING

Nog tot en met zondag Lentekermis in Zele

ZELE - Nog tot en met zondag 25 maart is er lentekermis in Zele. Vandaag is er de jaarmarkt met prijskampen voor paarden. Door het mooie weer is er heel wat volk.  

BREAKING

Moeizaam verkeer op de snelweg richting binnenland na ongeval

OOSTKAMP - Op de E40 snelweg richting binnenland kwam het deze voormiddag tot een verkeersongeval ter hoogte van Oostkamp. 

BREAKING

De Ijshoeve viert hun 20 jarig bestaan met hun klanten

DAMME - De Ijshoeve van de familie Danneels bestaat binnenkort twintig jaar. Ze verwerken hun eigen melk in heerlijk roomijs maar ook in tal van zuiveldesserts.    

Bekijk meer gerelateerde artikels