Regio

Leerlingen De Zonnetuin trokken naar regio Diksmuide

SINT-KRUIS - De leerlingen van basisscholen moeten meer te weten komen over de Wereldoorlogen waar in onze provincie zwaar gevochten werd. Stefaan Vergaerde kon destijds Joost Dendooven van de school de Mozaïek overtuigen om een programma samen te stellen voor scholen.    

Stefaan Vergaerde kruipt nog regelmatig in het uniform van een soldaat uit de periode van de Grooten Oorlog. Hij nam vandaag de leerlingen van de basisschool de Zonnetuin op sleeptouw in de regio van Diksmuide waarbij hij bijzonder boeiend kan vertellen wat er allemaal gebeurd is in de oorlogsjaren. Het was dan ook een bijzonder leerzame dag voor de leerlingen in de Westhoek.  

Bron: Foto©De Zonnetuin

Bekijk Ook

BREAKING

Van donderdag 2 tot en met dinsdag 7 augustus Dudzele kermis

DUDZELE - Wij verwelkomen vandaag het Feestomité Dudzele als nieuwe adverteerder. De komende dagen verneem je meer over Dudzele kermis.  

BREAKING

Syndicale actie zorgt voor hinder busverkeer in Vlaams Brabant

BRABANT - Heel wat buschauffeurs die tewerkgesteld zijn bij onderaannemer Staca hebben vandaag het werk neer gelegd. Ze willen een oplossing voor de werkdruk.   

BREAKING

De Lijn houdt vandaag controle op drie buslijnen

VLAANDEREN - Op drie verschillende buslijnen houdt De Lijn momenteel een controle op de vervoersbewijzen.  

BREAKING

Interbad lokt heel wat volk tijdens warme dagen

SINT-KRUIS - Door de lange warme periode zoeken heel wat jongeren afkoeling op. Ze kiezen dan ook voor een duikje in het Interbad zwembad. 

BREAKING

Morgen avond Wijklanken aan het Gildenhuis in Sint-Kruis

BRUGGE - Op dinsdagavonden is er wekelijks Wijklanken waarbij ook optredens en concerten gehouden worden in de deelgemeenten. 

BREAKING

Devooght Vleeswaren op de markten aan zee

KUST - Kristof Devooght trekt met zijn ambachtelijke vleeswaren rond naar de markten aan zee. Hij is gekend voor zijn droge worst en de hammetjes. Hij verkoopt op zijn stand ook de Torhoutse mosterd van Wostyn die door heel wat chefs gebruikt wordt in de keuken.  

Bekijk meer gerelateerde artikels